Split
Split
Hoteller
Alle hoteller i SplitTilbud på hoteller i SplitBillig rejse til SplitEfter hoteltype
Efter hotelklasse
Efter hotelkæde
Populære faciliteter
Populære kategorier for Split
Flere kategorier for Split
I nærheden af vartegn
I nærheden af togstationer
I nærheden af lufthavne
I nærheden af uddannelsessteder
AktiviteterRestauranterFlyrejserRejsehistorierKrydstogterUdlejningsbilerMere

Ferie Split

Udforsk Split

Takket være sine mange tidligere magthavere (bl.a. romerske, østrigske og jugoslaviske) er Split en europæisk by ulig nogen anden. Det, du får, er en helt unik blanding af arkitektur og historie i alle brostensbelagte hjørner: ældgamle ruiner, udendørs loppemarkeder og århundreder gamle katedraler – det er en by, som nærmest er tidsmæssigt fastfrosset. Og lige uden for finder du Adriaterhavet, der byder på maleriske strande og roligt turkisblåt vand. Split er en by, hvor man kan gå til fods, og folk plejer at hænge udendørs. Riva, der er kendt som Splits dagligstue, er byens strandpromenade og et populært sted at få en espresso og kigge på folk. Slap af på Kašjuni- eller Bačvice-strandene, eller brug byen som udgangspunkt for ture til nærliggende øer. Der er meget mere at lave og flere anbefalinger nedenfor.
Indtægter påvirker de oplevelser, der er fremhævede på denne side, få flere oplysninger.

Det essentielle Split

En lokal madtur i Split

Hver gang jeg er i Kroatien for at besøge min familie, forsøger jeg at lave en mellemlanding i Split, udelukkende for at spise. Maden i denne kystby er helt fantastisk – og restaurantmiljøet vækkes virkelig til live om sommeren. (Denne livsglæde hedder gusti på kroatisk). Fra kebab til fiskegryderet – her er mine foretrukne lokale retter i Split.
muradominko, New York City, NY
  • Bokamorra Pizzaurant & Cocktails
    837
    Dette hippe tilholdssted har fremragende cocktails og byens bedste pizza. For ikke at nævne stemningen – det er stedet at se og blive set. De serverer en række forskellige tærter i napolitansk stil, der vil tilfredsstille de kræsneste pizzasnobber, fra en margherita lavet med fior di latte-mozzarella til skiver toppet med rejehaler og sorte trøfler. Mine personlige go-tos er karamelliseret løgtærte og mortadella med rucola og pistaciepesto.
  • Artičok
    984
    Jeg vil vende tilbage til Artičok igen og igen, ikke kun fordi det er et af de mest livlige tage i den gamle bydel, men også fordi maden altid er i top. Menuen er forhøjet, men enkel med en særlig stærk risotto- og pastaafdeling. Jeg kan varmt anbefale dalmatiske specialiteter som forretter med lagret ost og den traditionelle fiskegryderet, kaldet gregada.
  • Kantun Paulina
    859
    Du kan ikke besøge den kroatiske kyst (eller egentlig nogen steder i landet) uden at støde på ćevapi – også kendt som den nationale kebab. Og Kantun Paulina er den perfekte streetfood-disk til at bestille denne delikatesse for første af tusinde gang. Få en traditionel ćevapi-sandwich med lepinja-brød, og sørg for at tilføje en side af ajvar (peberfrugt og auberginemarmelade), kajmak (schmear med hvid ost) og nogle rå løg (hvis du kan klare det).
  • Konoba Fetivi
    1.935
    En konoba er en hyggelig taverna, som du kan finde i alle dalmatiske byer (ja, selv de mindste). I Split skiller Fetivi sig ud takket være de daglige fangsttilbud. Restauranten drives af en familie, der har boet i regionen i 300 år. Deres ekspertise er tydelig i alle detaljer, fra den lokale vin og hjemmelavet olivenolie i små portioner til brødet, der stadig er varmt fra ovnen.
  • Os Kolac
    131
    Hot take: Dette pastelfarvede bageri har de sødeste konditorier og kager i Split. Selvom du ikke kan gå galt med nogen af mulighederne, kan jeg varmt anbefale den karakteristiske Barba Cicak (olivenoliekage), den citronagtige Sjor Limun og cheesecake med mango-passionsfrugt. Og glem ikke at snuppe en espresso eller en latte for at skylle din dessert ned!
  • Kinoteka
    296
    Kinoteka, der ligger gemt væk i en af den gamle bydels grønne gårdhaver, er ideel til en romantisk middag eller en kølig brunch om dagen. Med hensyn til maden er det en interessant blanding af rustikke kroatiske retter som langsomt tilberedt kalvekød og pasta med kål og mere trendy snacks som tempura, kimchi og hummerchips. De håndværksmæssige cocktails er også på sin plads.
  • Villa Spiza
    1.824
    Dette sted er indbegrebet af kroatisk kultur – det handler om familie, mad og livemusik. Selvom Villa Spiza er lille (den er delt mellem to forposter på den anden side af gaden i forhold til hinanden), pakker den et slag af personlighed og autenticitet (du kan endda blive ven med en lokal). Den sæsonbetonede menu skifter ofte, men nogle hæftevarer er regelmæssigt tilgængelige. Jeg foreslår, at du prøver grillet haj, havtaskegryde, rejepasta eller en bøf, der er udvalgt af den lokale slagter.
  • Gelateria Emiliana
    321
    Okay, jeg indrømmer det. Jeg har været i Rom og på Amalfikysten, men Emiliana er uden tvivl den bedste gelato, jeg nogensinde har smagt. Hver gang jeg er i Split, kommer jeg lige her for at forkæle mig selv med en friskbagt vaffel med en kugle (eller to) unikke smagsvarianter som figen og ricotta, pistacie eller appelsin.