Jeg hjalp min mormor med at planlægge hendes 90-års fødselsdag, og det skulle være på Motel Højmølle Kro!
Nye forpagtere, så det var spændende. Unge mennesker, som umuligt kan have 20 års erfaring i faget. Så hvor godt kan det blive? Enhver tanke på den led blev sat til skamme.
Hele processen ifb. med planlægningen gik ganske smertefrit, og jeg/vi blev mødt med stor imødekommenhed. Jeg har mange tanker og ønsker. Den store lagkage med fontæner - intet problem, for den ene af pigerne er konditor. Jeg ønskede der kom fyldte chokolader, fx Anthon Berg. Men næ nej, vi blev mødt af håndlavede lækre chokolader i højeste kvalitet lavet af pigerne også. De var så lækre!
Vi startede med velkomstdrink, og børnene fik en lækker hjemmelavet limonade.
Maden skulle være en klassisk festmenu ala mormor. Rejecocktail, som blev serveret på en lækker bred tallerken, så man kunne få det hele i hver bid. Håndpillede rejer, lækker dressing, frisk salat. Hjemmebagt brød, som var honningkagerne, smør, der var pisket blød og lækker. Haps!
Da hovedretten kom spredte kartoffelfadene den vildeste duft i lokalet. Gammeldags oksesteg og skysauce. Alle elskede det. Den var saftig, skysaucen fyldt med smag og kartoflerne bare fantastiske. En masse rodfrugter også, samt noget pure/mos under. Så lækkert!
Nogle synes måske der var gået for lang tid imellem forret og hovedret, men vi var godt tilfredse! For forretten var en god portion, og vi var der jo for at hygge anyway.
Desserten blev serveret. Vanille parfait med henlagte bær. Jeg spiste to. Ups! Det var simpelthen bare så lækkert og velsmagende.
På samtlige borde blev maden rost. Vi valgte vin på bordene med ‘fyld op når flasken er tom’, sodavands- og ølbuffet, som blev fyldt op løbende. Det fungerede smertefrit.
Lagkagen blev serveret en halv time efter desserten, hvor vi kunne synge fødselsdagssang, sammen med ostebord, hvor Viktor tvang mig til at smage en blåskimmelost fordi ‘den ikke var som andre’. Han havde ret.
Der var hele tiden god kommunikation fra Viktor, og det var dejligt at se at pigerne i køkkenet (som er de to andre forpagtere), kom ind og engageret spurgte min gamle mormor om hun kunne lide maden, osv.
Vi sluttede festen kl. 01, hvor de havde pakket en fik kurv med bordpynten, fyldte chokolader og vin til gamle mormor.
Hjemmelavet med kærlighed, engagement og virkelig hyggelig stemning. Alle var tilfredse. Men vigtigst var det at min mormor fik den aften hun drømte om, uden at skulle bekymre dig et splitsekund.
Min mormor har fortalt vi snart skal op og spise en dagens ret, og der vil jeg nok anbefale I får en ekstra tjener på. Jeg her en ide om at min mormor vil snakke ørene af den af jer, som bliver aftenens tjener for os 😂
Tak fordi I er jer, og gør det I gør - det gav min familie og dem jeg elsker mest, en uforglemmelig aften! Nu er I i gang, alt er lækkert, og jeg glæder mig til at se hvad I kan hive ud af Højmøllen.
Vi ses!