Vi nåede lige at bemærke det karakteristiske old kors ved vejen ud for Kaj N Munks vej, og så undre... læs mere
Var på en tur til Silkeborg og havde ofte talt om, at se denne lille mindelund ved Hørbylunde Bakke mellem Ikast og Silkeborg.
Kaj Munk var født i Maribo på Lolland og var ved sin død præst i Vedersø i Vestjylland.
Han blev hentet og skudt 4.1.1944 ved Hørbylunde,
de fleste danskere kender nok Kaj Munk og denne lille mindelund er en fin måde at vise respekt efter ham.
Mindelunden ligger næsten helt ud til vejen, man kan parkere på den anden side af vejen også.
Her er rejst et Groft hugget sten kors som står på en lille cirkel af små brosten. Korset er helt uden inskription efter familiens ønske.
Her er fine små info tavler der fortæller historien.
Et lille men fint minde og et sted til eftertanke
Mindekors for Kaj Munk var et punkt min fr kørte mig ud for at se. Rundt om mindesmærket er der forskellige skilte som fortæller Kaj Munks historie.
Vi kom tilfældigvis forbi og gjorte fluks et stop. Der er nogle informations standere med Kaj Munks historie, stort sten kors og mindeplade.
Ikke det store - men med historien bag, så er det vigtigt sted.
Vi nåede lige at bemærke det karakteristiske old kors ved vejen ud for Kaj N
Munks vej, og så undre os....... Det mindesmærke er ved af ændre form og udseende
Korset flyttes lidt længere ind, bort fra vejen, en del træer er fældet og brolægningen lægges om.
Det tegner smukt ..... mere plads til såvel korset som til besøgende....
Kaj Munk var digter og præst i Vedersø.
Han blev her på toppen af Hørbylunde Bakke myrdet af en tysk terrorgruppe natten mellem den 4. og 5. januar 1944.
Han havde i sine sidste år været meget kritisk over for det tyske nazi-styre.
Kaj Munks lig blev fundet den 5. januar 1944 af en skovarbejder, som efterfølgende satte et trækors på stedet.
På ti-årsdagen for ugerningen blev trækorset erstattet af det granitkors, som fortsat står der som et minde for Kaj Munk.
Granitkorset er lavet af Jens Peter Junggreen Have.
Det kan være lidt vanskeligt at finde mindekorset, da det står bag et autoværn.
Mindekorset står på nordsiden af den gamle hovedvej A195 mellem Pårup og Silkeborg. Placeringen er ca. 100 meter vest for Kaj Munks Vejs udmunding i A195.
Der er rasteplads på begge sider af A195 ganske nær mindekorset.