Vi rejste med Folkeferie.dk til Mellieha Holiday Centre på Malta d. 16.-23. september 2023 og havde en ganske forfærdelig oplevelse fra start til slut.
Under vores ophold boede i et af de nye feriehuse. Huset var rummeligt, velindrettet og havde en skøn udsigt fra tagterrassen. De mange dyr rundt omkring på hotellet (katte, skildpadder, høns, firben m.m.) var kilde til stor glæde for vores 2-årige søn, og det var ganske bekvemt med det lille supermarked så tæt på. Udtjekning gik hurtigt og effektivt på trods af, at alle tjekker ud på samme tid.
Her slutter de postive tilkendegivelser dog desværre for vores vedkommende.
Vi måtte vente to timer, fra vi ankom til hotellet, til vi kunne få lov at tjekke ind på vores værelse, hvilket selvsagt er ubelejligt efter mange timers rejse - særligt med et lille barn.
Da vi endelig får vores værelse, kan vi konkludere, at rengøringen er mangelfuld. Bl.a. er der i brusekabinen sort skimmelsvamp langs fuger og omkring afløbet.
Vi beder om at få fjernet dette, hvilket sker ganske hurtigt. Den mand, der er sendt fra rengøringsteamet til at gøre rent, bliver på værelset længere end nødvendigt, opsøger vores søn og spørger, om han må tage billeder af ham med sin privattelefon. Dette er ganske grænseoverskridende og utrygt.
Sengene er meget bløde, og vi kan mærke sengestellet gennem skummadrassen, når vi ligger ned. Gårdhaven er ubrugelig grundet en mindre myreinvasion, og også indendørs døjer vi med mange myrer. Vores søn har på et tidspunkt tabt en kiks på gulvet og i løbet af kort tid er området omkring sort af de små dyr.
Vi har tilkøbt halvpension, men spiser kun aftensmad på hotellet to gange og morgenmad én gang, før vi konkluderer, at vi ikke længere ønsker at spise i hotellets restauranter. Maden er utiltalende og uappetitlig, og flere af retterne er decideret uspiselige. Vi beslutter derfor at bede om refundering for halvpensionen, som vi har betalt hjemmefra, da vi har købt en service, som vi ikke kan benytte grundet den meget ringe kvalitet. Vi bliver i samme ombæring syge og mistænker i første omgang, at sygdommen skyldes madforgiftning (det har efterfølgende vist sig, at sygdommen angiveligt skyldes en virus, som rigtig mange gæster fik ombord på flyet fra Billund). Jeg retter derfor henvendelse i receptionen for at høre, hvordan vi skal forholde os og bliver her henvist til hovedkontoret. Mens jeg taler med en rejseleder, overhører jeg en anden gæst nævne for en anden rejseleder, at de ligeledes er blevet syge og ligesom os mistænker en madforgiftning.
Da jeg ringer til hovedkontoret får jeg først og fremmest at vide, at vedkommende netop har været på hotellet for kort tid siden, og der var maden “rigtig god” - ikke just et konstruktivt svar, når jeg nu ringer med en klage og nævner, at vi på daværende tidspunkt tror, vi er syge med madforgiftning. Jeg får fortalt, at det ikke er hovedkontoret, som vi skal tale med, men rejselederne - altså, sendes ansvaret blot videre parterne imellem. Da jeg endnu engang henvender mig til en rejseleder, får jeg også her kontant at vide, at maden intet fejler og at de ikke kender til et eventuelt problem med sygdom og/eller madforgiftning. Dette på trods af, at jeg lige har overhørt en anden gæst klage over nøjagtig det samme. Jeg bliver igen bedt om at ringe til hovedkontoret og får her en besked om, at der vil blive ringet tilbage til mig. Da jeg seks timer senere selv ringer tilbage, får jeg lettere hånligt at vide, at det altså ikke bliver i dag. Det er i skrivende stund syv dage siden - to dage efter hjemkomst - og der er stadig ingen, der har ringet tilbage.
Hotellet i sin helhed fremstår slidt og ucharmerende. Toiletterne på de offentlige områder er beskidte og uindbydende. Rengøringen ved arealerne omkring poolen er ligeledes mangelfuld, og der ligger mange nedfaldne kviste og andet haveaffald omkring liggestolene og på de områder, hvor børnene løber rundt i bare tæer.
Vi besluttede en af de første aftener at overvære et livemusik-indslag arrangeret af hotellet. Desværre viste dette sig at være en ellers dygtig maltesisk musiker, som havde tillært sig de største dansktop-hits, for Gud forbyde, at man rejser til fjernere himmelstrøg og oplever lidt autencitet og kultur …
Intet ondt ord om hverken dansktop eller Dølle-stemning, men man skal virkelig, virkelig være til det for at frekventere MHC med stor fornøjelse. Vi benyttede ikke andre af hotellets faciliteter og tilbud. Dels fordi vi var sengeliggende 4 ud af 7 dage på vores ferie, og dels fordi vi søgte væk fra hotellet i den bil, vi heldigvis havde lejet, ved enhver given lejlighed.
Det var overordnet set ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet på dette hotel, og det er muligt at finde både billigere og absolut bedre alternativer til familieferie på Malta.
Malta er et fantastisk, kulinarisk skatkammer med et gæstfrit, åbentsindet folkefærd og en spændende kultur, så snart man søger bare lidt væk fra MHC, og vi håber at besøge landet igen snarest muligt. Men dette var både første og sidste rejse med Folkeferie.dk.