Blandet oplevelse med frokost på Frederiksminde
Bordet valgte tre af de 5 eller 6 slags smørrebrød fra kortet, og den tre-retters menu.
Restaurantens tre-retters menu var veldoseret, velsmagende og afstemt efter årstiden.
Good value for money.
Det gjaldt desværre ikke for restaurantens smørrebrød. Det var en stor skuffelse.
Bordet valgte tre slags smørrebrød: Et stykke med
røget laks, et stykke med fiskefilet og et stykke med oksemørbrad.
Skuffelse nr. 1:
Rugbrødet på alle de bestilte stykker smørrebrød var generisk, kedeligt og tørt.
Vælg et bedre brød eller smørsteg det. Det gør en verden til forskel.
Skuffelse nr. 2:
Stykket med fiskefilet - til 140 kr - blev leveret med et mikroskopisk stykke fiskefilet, af en fisk under mindstemålet, med en klat mayonnaise placeret ucharmerende i det ene hjørne og med alt for få, små rejer strøet over. Den mad var på niveau på hvad jeg selv kunne bikse sammen derhjemme, og det er ikke ment som en kompliment.
Hvad med at levere et ordentlig stykke fisk?
Fordel mayonnaise (eller anden dip) mere delikat som små dupper over hele stykket frem for i det ene hjørne og tilføj noget surt og noget frisk grønt - for højde og fylde.
Skuffelse nr. 3:
Stykket med oksemørbrad manglede ligeledes højde og fylde. På sådan en mad skal der mere sprødt og mere snask til, og mere umami.
Dagens kok har tydeligvis ikke forstået konceptet smørrebrød og så bør man afholde sig fra at lave det, eller finde ud af hvad der skal til.