Det er et udmærket initiativ, Halifax har taget, med at jave en juleburger i anledning af den forestående højtid. Juleburgeren består af en briochebolle med en solid skive marineret og langtidsstegt gris, flæskesvær, syltede agurker, dijonnaise, og groft skåret rødkål. Ja, rent faktisk har man lavet en hel "julemenu, hvor man for 170 kr får en juleburger med kartoffelmos, brun sovs og risalamande. Det lyder som et rigtig godt tilbud.
Jeg har faktisk benyttet mig at tilbudet to gange - og selvom det ikke på nogen måde er dårligt, bliver man desværre lidt skuffet. For der er klippet en hæl og en tå hist og her, hvilket skuffer, når man kender den sædvanlige standard.
Briochebollen er, så god, som den plejer at være. Men den langtidsstegte og marinerede skive gris og de pådryssede gummiagtige dimser, som skal illudere flæskesvær, er lidt for langt væk fra en klassisk flæskesteg til at julestemningen helt indfinder sig. Men kødet er mørt og for så vidt velsmagende, selvom vi ikke er helt i mormor-land.
Den "klassiske" brune sovs kommer i et lille bæger og er ganske rigtigt "en brun sovs". Men så heller ikke mere. Den savner dybde og karakter og er lidt for anonym i det.
Kartoffelmosen er lidt rusik, som om kartoflerne er delvist med skal, hvilket er fint, men mængden er lidt knapt afmålt, så det kan godt være, at en del voksne mænd føler, de ikke helt bliver mætte.
Risalamanden kommer med amarena kirsebær, lidt kirsebærsovs, ristede mandelsplitter og lidt guldfarvet pufsukker. Det er ganske udmærket, men alt for sødt. Og netop fordi det er så ekstremt sødt, er det måske meget godt, at der også her er tale om en meget lille portion.
Betjeningen var begge gange noget rodet, og præget af, at der kun var en enkelt tjener til at betjene hele restauranten, så vi måtte leve med, at der ikke blev "taget ud", inden desserten kom på bordet. Det er for dårligt, og trækker noget ned i den samlede oplevelse. Vi måtte begge gange gå op til kassen for at få lov til at betale, da det var umuligt at få øjenkontakt med den overbelastede tjener.
Vi ligger lidt på 3½-4, så jeg er lidt venlig, når jeg runder op til 4.
Ejer eller bestyrer du denne ejendom? Gør krav på din registrering gratis, så du kan svare på anmeldelser, opdatere din profil og meget mere.