I den tid jeg har kendt til Hotel Royal i Aarhus har hotellet ikke gennemgået nogen form for fornyelse. Tværtimod. Gennem alle årene har det været de orangefarvede stormønstrede væg til væg tæpper, de forgyldte lampetter og kandelabre, de hvide lædermøbler, og de guldbelagte toiletkummer der efterlod uudslettelige indtryk. Receptionsdisken ligger stadig ovenpå et kæmpeakvarie og elevatoren giver også i dag minder om Agatha Christie og hendes tid.
Folk smiler på gangene og synes at indretningen er sjov. Det er meget langt fra det smarte designerhotel. Men måske stilen kommer tilbage, hvidt læder og guld skal som nok komme på mode igen - blot man venter længe nok.
Jeg havde booket det som hotellet kalder for en King Suite. Den dyreste overnatning hotellet tilbyder. Umiddelbart ville man tro at King Suite er en suite - altså i ordets oprigtige forstand, et soveværelse, en opholdsstue og måske endda en entré. King Suite 410 på Hotel Royal er det man på alle andre hoteller ville kalde et Superior Room. Et stort dobbeltværelse, to lænestole, et skrivebord, et skab, en dobbeltseng med sengeborde og et badeværelse med både brus og bad. Jeg tænkte receptionisten havde givet mig en forkert nøgle - men nej den var god nok, det var Hotel Royals version af King Suite. Det der iflg. receptionisten gjorde værelset fortjent til denne titel, var den umøblerede balkon...Enten er man vild med denne gennemførte tidslomme eller også løber man skrigende bort.
Jeg havde booket det som hotellet kalder for en King Suite. Den dyreste overnatning hotellet tilbyder. Umiddelbart ville man tro at King Suite er en suite - altså i ordets oprigtige forstand, et soveværelse, en opholdsstue og måske endda en entré. King Suite 410 på Hotel Royal er det man på alle andre hoteller ville kalde et Superior Room. Et stort dobbeltværelse, to lænestole, et skrivebord, et skab, en dobbeltseng med sengeborde og et badeværelse med både brus og bad. Jeg tænkte receptionisten havde givet mig en forkert nøgle - men nej den var god nok, det var Hotel Royals version af King Suite. Det der iflg. receptionisten gjorde værelset fortjent til denne titel, var den umøblerede balkon ud til pladsen foran hotellet. Jeg kunne så fortælle receptionisten at en suite er flere rum, og at der også i min bookingbekræftelse stod at min suite indeholdt flere rum. Den meget venlige og imødekommende receptionist, prøvede at forklare - men kunne også godt selv se at det var en svær opgave, at forsvare suite-titlen på et dobbeltværelse. Hun overgav sig og gav mig nøglen til værelse 501 - som også bar titlen King Suite. Her passede titlen langt bedre, for der tale om et meget stort værelse (ca 3 gange større end det jeg først havde fået tildelt) - hele den øverste loftsetage som var indrettet med både spisebord med 4 stole, store sofaarrangement, dobbeltseng, walk in closet, stort skrive bord, og stort badeværelse med kar og brus. Jeg undrede mig over at prisen på de to værelser var den samme, og tænkte at hvis jeg var blevet boende på 410 ville jeg i den grad have følt mig snydt.
Morgenmaden var det man kalder for OK uden at være prangende. Ikke det store udvalg, men det der er er ok - rimelig standard uden personlighed.
Belligenheden er hotellets største force. Lige midt i Aarhus med udsigt til Domkirken og Teatret. I gåafstand til det hele og med et væld af både restauranter og museer, butikker m.m. lige udenfor døren.
Parkeringen er desværre et stor problem lige her midt i byen. Der er få p-pladser lige omkring hotellet. Lige udenfor hotellets indgang må man ikke holde, i de få minutter det tog mig at checke ind og lige sætte min kuffert op på rummet, nåede jeg at få en p-bøde af Aarhus Kommune. P-husene ligger i gå-afstand, men alligevel et stykke væk.
Det bedste:
- beliggenhed
- venlig og imødekommende personale
- hvidt læder og guld-look
- historien og de små smil på gangen
Det værste:
- hotellets egne værelseskategorisering (at kalde et superior-room for en King Suite alene pga balkonen)
- hvidt læder og guld-look
- parkeringsforhold
- føles ret slidt
Mit beste tip:
Hvis du bestiller en King Suite - så book værelse 501 (og ikke det meget lille 410).
Tag en taxa til hotelletMere
Vis færre