Med tre dage i Alghero havde vi været i den gamle bydel nogle gange. Altid med et stille søgen efter en god lille restaurant. Vi havde flere gange gået forbi Il Pavone da den ligger på det mest trafikerede strøg ved indgangen til den gamle bydel. Side om side med mere eller mindre ligegyldige turistfælder ligger her en perle. Der skulle en meget service mindet receptionist på vores Hotel (Domomea) til før vi fandt vejen ind over dørtrinet til Il Pavone. Receptionisten havde ret da han fortalte at her var altid de friskeste fisk og skaldyr i byen. Og hvor var her herligt midt i en stor "antikbutik" af møbler og billedere. Helt gammeldags klassisk restaurant med dobbeltdug og service lige efter bogen. Her kommer lokale alene og sætter sig og spiser dagens ret, og både turister og lokale familier der har styr på hvor den gode mad findes. Her skal spises fisk og skaldyr. Ingen tvivl om det. Menukortet er fyldt med havets svømmere. Og det er frisk fisk og skaldyr. En del retter er klassikere, men køkkenchefen skejer også lidt ud med noget der minder om moderne køkken, dog uden at miste fokus på den gode tilberedning. Forudsigelig ja! men hvor er det herligt bare at læne sig tilbage og nyde mens folk intetanende promenere forbi og leder efter et godt spisested. De ved bare ikke at de lige er gået forbi....
Vinkortet er også her primært lokalt og kortet er stort. Gå ombord i de gode flasker som er prissat yderst fornuftigt.