Anmeldelseshøjdepunkter

Århus, Danmark
fra mobile enheder
Læs alle 14 anmeldelser

Anmeldt d. 14. maj 2021

Utrolig velholdt kirke. Seneste restaurering i 1950 - 1952. En ny alterpult er opstillet i 2004 til afløsning af prædikestol fra 1950. En belysning i 1979 tegnet af Sølvsmed Bent Exner.

Dato for oplevelse: maj 2021
Tak, GAage
Anmeldt d. 28. juli 2020 fra mobile enheder

Vi kørte tilfældigvis forbi denne kirke en lørdag i juli, og der var åbent for gæster, der ønsker at kigge indenfor. Det ville vi gerne og besteg bakken.
Det viser sig at være Jylland eneste rundkirke, og der var også en del trappetrin for at nå til målet. Kirken og dens omgivelser er smukke.

Dato for oplevelse: juli 2020
1  Tak, 748Rita
Anmeldt d. 27. april 2018

En flot og yderst velholdt kirke og ikke mindst kirkegård.
Kirken har speciel belysning sat op i store cirkler.
Prædikestolen er meget smuk, udskåret i træ, og forestillende (for mig) et træ med blade 😊
Toiletterne var ikke åbne!

Dato for oplevelse: april 2018
Tak, 945metteg
Anmeldt d. 30. juni 2017

Jyllands eneste Rundkirke beliggende midt på Djursland i Thorsager lidt nord for Rønde. Det er en smuk rundkirke i røde teglsten og med blytag, ligger smukt højt og med en velplejet kirkegård omkring sig. Kirken er åben så gå endelig ind. Der er 4 bærende søjler i kirkerummet som for nogle vil tage udsynet. Gulvet er røde teglsten. Der er stole, kirkerummet er med romanske hvælvinger og alteret er et muret og hvidkalket, altertavlen er enlig en lille mosaik vindue, enkelt og fin. Døbefond er af granit. Prædikestilen er nærmest en lille moderne talerstol.
Belysning meget moderne og enkel. I alle punkter en smuk og enkel lirke holst i rene linier. Skal ses.

Dato for oplevelse: juni 2017
1  Tak, Danes55
Anmeldt d. 27. juni 2016 fra mobile enheder

En tur til Thorsager Rundkirke kan føre en tilbage til meget gamle dage.
Et utroligt byggeri som efterlader en i forundring og betagelse.
Hvorfor fandt man på at lave Jyllands eneste rundkirke Hér?
En tur op i tårnrummet for at tage et kig ud over byen og landet omkring, jo her havde de et godt overblik, hvis og når der kom fjender.
En fantastisk akustik som findes i kirkerummet, som er så stærk at selv tavsheden bliver rungende.
Der kunne skrives meget mere...
Et besøg værd.

Dato for oplevelse: juni 2016