At have muligheden for at spise på Kadeau er noget, jeg har glædet mig til længe. Når kuvertprisen er 3.100 kroner pr. person, så går der ikke lang tid før man overvejer hvad man ellers kunne få til den pris – men glæden over at...bruge det på en madoplevelse må høre sig til selvforkælelse på højt niveau. Efter at have fået deres anden michelinstjerne var forventningerne til aftenens oplevelse svær at sætte ord på, men efter at have prøvet nogle forskellige 1-stjernet michelinrestauranter var det igen svært at undlade en forventning om, at dette måltid ville blive eleveret til et højere niveau.
Kadeau leverer service i verdensklasse og det er bemærkelsesværdigt, at de kan få en aften til at flyde så gnidningsfrit som de gør. De er meget opmærksomme, professionelle med et personligt historiefortællende touch, der giver stedet charme.
Vi skulle gennem 15 retter og må kun rose kokkene på Kadeau for deres kreativitet og æstetiske sans for at få retterne til at se indbydende og delikat ud. Retterne er små men er tænkt som et indblik i deres fortolkning af forskellige ingrediensers sammensætningsmuligheder samt fortællinger fra Bornholm. De skal ligeledes have ros for deres evne til at sammensætte vine, der giver indblik i valgte vines muligheder for at gå på tværs af retter (man fik ét glas vin til to retter mad) og selvom retterne var meget forskellige, så passede de individuelle vine sig fint med retterne.
Hvorfor så kun tre stjerner? Det er der flere grunde til. Det er en selvfølge, at ens forventninger til restauranten og madoplevelsen ikke kan sammenlignes med andre restauranter uanset standard. Man betaler for helhedsoplevelsen og her kan maden ikke alene være det, der vurderes. Til trods for mange gode retter, så havde vi også oplevelsen af, at der var retter, der ikke kunne bære kvaliteten rent smagsmæssigt. Her tænker jeg, at ens forventninger til en to-stjernet michelinrestaurant godt må være til stede i henhold til selve smagsoplevelsen og til den pris, man betaler for en aften på Kadeau. Derudover synes vi, at vinmængden var til den sparet side – omend hvor gode vinene (og en enkelt øl/cider), der blev serveret til. Når et lille glas vin skal række til to retter, så skal man tænke strategisk for ikke at komme til at nyde alt for meget af vinen til første serveret ret.
Det var en oplevelse at være på Kadeau, men efter at have spist på restauranten har vi indset, at hvis Kadeau er hvad 6.400 kroner kan indbringe af oplevelse, smag og helhed, så vil vi prioritere andre former for oplevelser en anden gang.Mere