Det er det bedste sted på hele fyn og få kinesisk mad, en kæmpe oplevelse og det smager fantastisk, samt utrolig venlig og sød betjening ❤
Det er det bedste sted på hele fyn og få kinesisk mad, en kæmpe oplevelse og det smager fantastisk, samt utrolig venlig og sød betjening ❤
ODENSE; 6/7 Stjerner! HoPot serverer RIGTIG, autentisk kinesisk mad. @seansfoodmood Kender du det, kære læser, når man sætter sig til bords foran de meterlange buffeter, som syder og bobler med retter, hvis navne hverken kan udtales eller genkendes på ingredienserne som svømmer rundt i blandingen....Buffeter og restauranter som er dekoreret i en kunstig plastik-rød og farverige kinesiske drager, Hvis du som læser nikker genkendende til dette restaurantbesøg, så er du faldet i turistfælden med begge ben, for hverken kineserne selv, eller kokken, vil sætte sig til bords ved siden af dig. Min jagt efter autentisk og ÆRLIG kinesiske mad har ledt mig hen til Odense midtby hvor restauranten HoPot, en lille perle ligger gemt. Hvor ejeren Wei, fungerer lidt som en tiarmet blæksprutte, som jonglerer med kokkekniven, vinglasset og en opvaskebørste en gang imellem. Wei har valgt at specialisere sig på ét område, nemlig ”Hot-pot” som er en autentiske ret man oftest støder på hvis man vælger at backpacke gennem bambus skove og rismarkerne i Kina. Hotpot er i al sin prag lidt ligesom fondue, men i stedt for fedtet olie og ost, så tilberedes maden i velsmagende supper, som er blevet krydret med kinesiske krydderier og tilsmagt med ingredienser såsom fiskeboller, shahim, limegræs og meget mere. Vores besøg på HoPot starter som en dobbelt date hvor min partner og jeg, sammen med et vennepar, bestiller 2 gange Classic Menu af 465 kr, samt en flaske Riesling til 275 kr. Når man bestiller en classic menu får man en forret inden den efterspurgte hot-pot servering. Forretten som blev serveret, bestod primært af ligegyldighed og merpris, for intet er mere ligegyldigt end en tangsalat og de efterlyste tempura reje som man kender fra diverse sushi ruller, derudover blev der serveret en dybstegt forårsrulle som man godt kunne havde været foruden. Men, selvom forretten mindet lidt om de meter lange buffer, så kunne vi simpelthen ikke få armene ned over aftens ’main event’ som var hotpoten. Vores vært Wei, starter med at komme ud med to store gasblus, hvilke betød at vi måtte invadere det tomme borde som stod op til vores. Herefter løber Wei ind i køkkenet for at hente første den ene Yin-Yang gryde, fyldt med misosuppe i den ene side og en spicy suppe med chili-oksefedt i den anden, ud af de 4 chillistyrker som var tilgængelige blev den milde udvalgt til vores danske ganer. Wei stormer ud i køkkenet for igen at hente endnu en Yin-Yang gryde, denne gang fyldt med en krydret tomatsuppe og en ret speciel tonkotsu (svineknogler) suppe. Alle de lækre supper havde fået et par fiskeboller dumpet ned i sig, og lidt sprøde bønnespirer for tekstur. Hvis jeg som anmelder skal udnævne min favorit blandt disse 4 supper ville jeg kåre tonkotsu suppen som min absolutte favorit. For at forklare hvordan en svineknogle suppe faktisk smage kan jeg blive nød til at bede dig læseren om at visualisere en kombination mellem, smagen af sprøde flæskesvær, og en fransk consommé, krydret med hygge og szechuan peber. Dernæst vil jeg helt klart anbefale misosuppen som var velbalanceret mellem smagen af sojabønner og fiskebouillon. Tomatsuppen skuffer bestemt heller ikke, og mindet mere om en español sky fusioneret med soltørret tomater og kraftig oksebouillon. Den der var mindst interessant var nok spicy suppe med chili-oksefedten, selvom suppen kunne var krydret til perfektion, ville en kraftigere bouillon have været til dens fordel da den elles manglet noget umf i sin smag. Så det var altså disse 4 supper som skulle kæle vores gane resten af aften og til det kom Wei med en indkøbsvogn af ingredienser som vi kunne tilberede efter behov, og til den almene dansker er der indikeret 4 simple trin til at spise hotpot. 1. udvælg din rå ingrediens og smid den i suppen, 2. kog den i kort tid, kød-skiver skal have mellem 8-12 sekunder og alt andet mellem 3- 5 minutter. 3. tag derefter maden op af suppen og 4. spis det med eller uden sovs. Skulle man stadig have svært ved at følge disse 4 trin til lykke, vil Wei med glæde demonstrere hvordan man tilbereder sin mad i hot potten. Som anmelder er det ens pligt at være ærlig og oprigtigt når det kommer til at vurdere livsværk ligesom Wei og hans hotpot, og vurdering af maden og servisen kan være ekstra svær når det er en og samme person som skal skabe en mindeværdig aften for sine gæster, og selvom Forretten skuffer var hans hjertebarn hotpotten nok til at trække Wei op på 6/7 stjerner, for en ÆGTE autentisk middag og en uforglemmelig aften.Mere
Det var første gang, at vi besøgte stedet. Vi fik god vejledning om konceptet, hvilket hjalp os til at få den fulde oplevelse. Restauranten er ikke særlig stor, men personalet er servicemindede, venlige og maden er god. Prisen er fair for sådan en oplevelse. De...har sammensatte menuer, som gør det mere overskueligt for nybegyndere. Vi kommer helt sikkert igen.Mere
1 liter postevand i kande tager man 25 kr for. Meget dyre retter i forhold til det man fik - der var nærmest for lidt mængdemæssigt. Maden var OK, men triste omgivelser. Vi kommer ikke igen.
Nærværende og indlevende betjening, med god forklaring af konceptet, som i øvrigt ikke ligner andre kinesiske restauranter. Maden var velsmagende og råvarerne friske og af væsentligt højere kvalitet end mange andre steder. God restaurant til børn.
En hyggelig og fremragende madoplevelse, hvor man selv tilbereder udskårne kødstykker, rejer, svampe og grøntsager i to valgfrie supper, hvor maden lynhurtigt steges. Der er tale om et anderledes take, men med samme hyggefaktor, på fondue.
Virkelig lækker og gennemført madoplevelse, ekstremt god betjening og ikke noget, man kan finde andre steder i byen. En sjov og anderledes oplevelse, der varmt kan anbefales! Dog virker stedet en smule sterilt og mangler lidt "hygge". Opsætningen med "tilbehør" til suppen kunne også bruge...et brush-up.Mere
Fantastisk service og utroligt velsmagende. Kan varmt anbefales. Et must try for par eller familie med ældre børn uden tvivl.
Det er lille nyt sted med et fanatisk koncept: en varm gryde med to slags bouillon, en mild og en stærk. Her drypper man sine ting, grøntsager eller lækkert kød i tynde skiver, et par minutter som i en fondue. Meget lækkert, og mættende. Maden...og betjeningen autentitisk og fantastisk nærværende. En af de bedste oplevelser jeg har haft længe på restaurantsfronten.Mere
Min søster havde vundet en hot pot på facebook:) og jeg var så heldig at blive inviteret med der ind:) Virkelig lækker oplevelse, vi blev virkelig godt behandlet og fik at vide hvordan vi skulle lave det hele:) Vi fik to forkellige supper en stærk...og en alm, hvilket var godt for mig, for kan ikke spise stærkt mad :) Virkelig lækker råvare og meget friske, suppen smagte himmelsk, det ihverfald ikke sidste gang jeg kommer der. Det enste minus var at der var en smule koldt, men der blev skruet op for varmen med det samme da det blev påpeget ❤️ Tak for en virkelig dejlig aftenMere