DRAGSHOLM SLOT
Kun en times kørsel fra København, midt i det smukke Odsherred, byder Dragsholm Slot sig til i et unikt og autentisk univers. På det 800-årige slot mødes fortid, nutid og fremtid i et harmonisk samspil mellem historie, terroir og gastronomi. Og det skal både ses og smages.
På Dragsholm Slot spiller naturen på flere måder en særlig rolle. Det gastronomiske niveau er højt i slottets nordiske, naturbevidste køkken, og i gourmet-restauranten Slotskøkkenet og det mere uformelle Lammefjordens Spisehus baseres menuerne på sæsonens lokale råvarer fra baronens inddæmmede Lammefjorden.
Den omkringliggende natur udgør Danmarks eneste UNESCO-certificerede Geopark med et væld af muligheder for løb, mountainbike, udendørs fitnesstræning og en frisk morgendukkert i Sejerøbugten. Dragsholm Slots spændende historie kan opleves på en rundvisning med guide, og slottets 34 hotelværelser er indrettet med nye Hästens-senge, så gæsterne får sig en velfortjent, god søvn.
Med egen slotskirke, riddersal og brudesuite er Dragsholm Slot desuden et eftertragtet venue til bryllupper. Uanset om der er tale om et bryllup, en fødselsdagsfest eller firmafest, er der mulighed for at skræddersy festen efter individuelle ønsker og behov. Slottets sale og saloner kan anvendes til selskaber på alt fra 4 til 100 personer i private omgivelser. Kombinationen af store sale og små saloner sikrer desuden stor fleksibilitet på virksomheders konference- og kursusdage, og konferencelokalerne er udstyret med moderne teknologiske hjælpemidler.
DRAGSHOLM GOURMET "SLOTSKØKKENET"
Hvor køkkenstilen i Spisehuset er mere enkel og uformel, vil vi gerne overraske og udfordre gæsterne i gourmetrestauranten Slotskøkkenet. Slotskøkkenet bliver jævnligt fremhævet i ind- og udland som en af de mest innovative gourmetrestauranter i Norden, og vores ambition er at Slotskøkkenet også i fremtiden skal tilhøre Nordens gastronomiske elite. Vores køkkenchef, Claus Henriksen, definerer sin køkkenstil som naturbevidst og baserer den på årstidens grøntsager og urter fra Lammefjordens skove, marker og strande.
DRAGSHOLM BISTRO "SPISEHUSET"
Spisehuset er baseret på samme køkkenfilosofi som vores anmelderroste gourmetrestaurant, Slotskøkkenet. Også i Spisehuset er det sæsonens lokale grøntsager foruden de mange urter fra slottets urtehave, der danner grundstamme i køkkenet. Hertil kommer det bedste kød, fisk og skaldyr, vi kan finde i området. Køkkenstilen i Spisehuset er mere enkel og uformel end i Slotskøkkenet. Kvaliteten af håndværk og råvarer er der ikke gået på kompromis med. Men hvor vi gerne vil overraske og udfordre gæsterne i vores gourmet-restaurant, så er Spisehuset stedet, hvor man får bekræftet, at ”gammel kærlighed ruster aldrig”, men i vores egen fortolkning. Når vejret tillader det, flytter vi køkkenet ud og griller på Bastionen med udsigt til Sejerøbugten.
At besøge Dragsholm er en forkælelse for alle sanser. Slottet og de omkringliggende bygninger er meget flot vedligeholdte, omgivelserne betagende smukke. Personalet er særdeles opmærksomme og yder en fortrinlig service. Værelserne er hyggelige og smagfuldt indrettede og badeværelserne luksuriøse med lækre badeprodukter. Bistroen "Spisehuset" har en dejlig atmosfære i en elegant indretning, og maden er intet mindre end mageløs: Lokale råvarer af udsøgt kvalitet og stedse opfindsomme kombinationer af råvarer, krydderurter og blomster. Sublimt; Terassen under bistroen er det skønneste sted at sidde med kaffen efter middagen - indhyllet i tæpper i tusmørket. Om morgenen får man atter en hel menu med det bedste af det bedste.
En enkelt overnatning i et dejligt værelse i Herskabsstalden, men ak det var næsten umuligt at sove for først naboens snorken og senere brusebad! Væggene er af pap, og der er alt alt for lydt! Medbring ørepropper! Morgenmaden var godt nok eksklusiv men alt for avanceret, hvor vi savnede muligheden for at vælge selv frem for at få serveret f.eks. kold havregrød med bær og dessertagtig fløde med hvid chokolade. De glutenfri boller var næsten uspiselige hårde kridhvide risboller.
Min moster og onkel havde et ophold på Dragsholm den 21.-22. april. Opholdet var en gave fra familien, og jeg er derfor optaget af, om det var en god oplevelse. Det var det ikke. Min moster oplyste ifm. booking, at hun ikke kan tåle skaldyr. Hun blev spurgt, om hun kunne tåle bløddyr, fx blæksprutte, hvilket hun svarede ja til. Det var derfor en overraskelse for os gavegivere, at de tre retter, der skulle have indeholdt et alternativ til skaldyr blot bestod af tilbehøret til de retter, min onkel fik, med lidt ekstra kål og salat. Til samme pris. Jeg henvendte mig efterfølgende pænt og høfligt til Dragsholm, da jeg tænkte, at de gerne ville vide, når noget går galt i kommunikationen mellem booking og køkken, men fik følgende svar: “Tak for din tilbagemelding på din families besøg hos os. Jeg har fuld forståelse for, at man som allergiker eller som gæst med en spisepræference gerne vil have en stor oplevelse i restauranten. Og vi står naturligvis inde for den også selvom, at det er en udfordring i en restaurant, som ikke har a la carte, men serverer en menu, som følger sæson uge for uge. Vi tager hensyn til allergier og spisepræferencer og på en alm. dag i gourmeten har vi sådanne hensyn at tage på 20% af bordene. Det håndterer vi, men vi kan ikke garantere, at gæster med allergier eller spisepræferencer får samme, fulde oplevelse, som dem uden. Alternativt skal vi ikke lave 1 men 10 menuer hver dag”. Det mest provokerende i svaret er, at en allergi sidestilles med kræsenhed.…
Når man vil forkæle sine gæster og sig selv, er et ophold på Dragsholm Slot det perfekte sted. Dejlig natur, hvor man kan nyde en vandretur i slottets park eller ned til stranden. Dette giver måske ekstra appetit. Og så er det jo dejligt at maden både i slottets bistro og gourmetrestauranten er hel vidunderlig. Personalet er søde og servicemindet. Værelserne er også dejlige at bo på.
Lige stedet for folk med historisk interesse, og selvfølgelig lækker gourmet mad. Maden blev serveret for hurtigt - selvom vi flere gange undervejs bad om pause, Ingen vinmenu mulig i Bistro Restaurant. Det er en oplevelse, men samlet set burde ophold kunne gøres bedre den pris der forlanges for et ophold med overnatning. Manglende varmt vand til et bad gjorde det ikke bedre - havde samme oplevelse i Feb. på et hotel der med det samme indrømmede varme problem med vand - og gav 50% rabat på overnatningen.
Ejer eller bestyrer du denne ejendom? Gør krav på din registrering gratis, så du kan svare på anmeldelser, opdatere din profil og meget mere.
Gør krav på din registrering