Alle artikler Smag på hele verden i én by: London

Smag på hele verden i én by: London

Catherine Sarsfield
Af Catherine Sarsfield1. apr. 2022 2 minutters læsning
Et udvalg af retter med kød og grøntsager og en tallerken, der er placeret i midten, med mad i gule, grønne og røde farver fra Chukus i London på et træbord.
Billede: NAF CASTANAS (@adashandasplash)

London er mere end bare fish and chips eller pie and mash. Gå ned ad en stille brostensbelagt gade, og du vil finde et trattoria, der serverer frisk pasta, som var du i det sydlige Italien. I en anden bygning er der en restaurant, der serverer nogle af byens bedste dumplings med chili. Det sted, som alle taler om i Brixton Village? Du vil blive transporteret til et helt andet kontinent.

Syd

Nogle tager til Chinatown for at få dim sum, men så går man glip af en klassiker fra Camberwell: Silk Road. Kom og få en sen aftensmad (lukketid er kl. 23), og forkæl dig selv med forskellige slags chilibaserede nuddelretter. Del en tallerken håndlavede Xiang-inspirerede nudler med lam, der serveres i en varm, sur suppe.

Honning, der drypper af en ske på en ret fra restaurant Chukus.
Udsigt over London fra vinduet i restaurant Afghan Kitchen med to planter og et dækket bord.
Billede: Rebecca Dickson | Tripadvisor

Nord

Den nigerianske tapasrestaurant Chuku's, der drives af søskendeparret Emeka og Ifeyinwa Frederick, er en god undskyldning for en tur til Tottenham. Del de luftige yams-dumplings eller ayamase med oksekød, der serveres med en stærk grøn pebersauce. Og gå ikke glip af kroketterne med yams og røget makrel, der kombinerer salt, knas og den brændende smag fra det scotch bonnet-baserede syltetøj.

Tag lidt længere sydpå til Afghan Kitchen i Islington Green – et lille, gammelt sted med en endnu mindre menu. Alle retterne her er mildt krydrede, smagfulde og saftige og skal nydes med luftigt hjemmebagt brød. Bestil det møre lammekød eller aubergine i yoghurt.

Bord med retter fra The Marksman med en kvinde, der sidder i baggrunden. Retterne omfatter en kødret, grøntsager, kartofler og en løgring.
Et billede af en Khyber Pass-ret med shish kebab set ovenfra.
Campanias skål med cherrytomater, ost og en kvist basilikum på en marmorbordplade.
Billede: Tripadvisor

Øst

I weekenderne er Khyber Pass i Manor Park stedet for nordpakistansk mad. Prøv ghanta ghar-kylling, der er krydret med ingefær, chili og hvidløg. Daals her er duftende og al dente – det perfekte supplement til peshwari chappli lammekebab. Og gå ikke glip af kahwa-teen, som er sød og fyrig med kardemomme, nelliker og kanel.

Snup en tidlig frokost på Campania, og bestil en portion gnudi: tre perfekte kugler af pudeagtig ricotta og salvie, der er dyppet i smør. Overvej scialatiellien: tykke, dejagtige, lange pastabånd i pebret olivenolie med hvidløg og som regel blandet med ugens skaldyr.

En ting, du kan regne med i London, er, at der altid er en god pub lige i nærheden – I dette tilfælde er det The Marksman, som ligger lige rundt om hjørnet fra Campania. Har du brug for et hurtigt måltid? Bestil Maldon-østers eller jomfruhummer. Er du mere end sulten? En klassisk Sunday Roast skal nok stille din sult. Oksekød og yorkshire pudding til to personer er en god – og søvndyssende – måde at slutte dagen af på.

En kammusling på en tallerken fra Orasay.
Billede: Tripadvisor

Vest

Holdet bag det mellemøstlige grillhus Berber & Q har åbnet Carmel i Queen's Park – en restaurant, hvor det mellemøstlige køkken møder middelhavsområdet, og hvor der serveres spanske tomater drysset med sumac, helstegt blomkål med gurkemeje og granatæblebaseret sur-sød sauce, og en krydret, røget, stegt kylling, der nærmest falder af benet. Hummusen (cremet og syrlig) med za'atar-fladbrød (blødt og pudeagtigt) er altid klar til at blive serveret.

Tag sydpå fra Queen's Park mod Notting Hill, og få fisk og skaldyr fra de Ydre Hebrider på Orasay. Hvis du er forbi til frokost, så snup fiskesandwichen: sprødstegt kuller, tatarsauce og strimlet kål – alt sammen samlet i en kartoffelbolle. Happy hour med østers finder sted mellem kl. 16 og 19 på hverdage, men du kan lige så godt blive til aftensmad og bestille pisket torskerogn på kartoffelbrød.

Sarap Baon-ret med kød i skiver, asparges, skalotteløg og sauce på en flerfarvet tallerken.
Billede: Thomas Alexander

Central

Sarap Baon – en filippinsk bistro i hjertet af Mayfair – der er ejet af den filippinske kok, Ferdinand Montoya, fokuserer på retter med svinekød. Der er en hel pattegris fyldt med citrongræs og adobo-ris med svinekød til et helt bord samt havtaske-escabeche og knoldselleri-kare-kare – en fyldig, jordnøddeagtig gryderet med et strejf af trøffel. Sørg for at bestille braiseret grønkål med kokosmælk, som er dyppet i ingefær, chili og hvidløg.