Denne italienske restaurant ligger i Wanchai og besætter de to øverste etager i en kommerciel bygning, hvor den 29. etage tjener som spiseplads, mens 30. etage er en bar og chill-out plads. Det er stolt af at tilbyde ærlig, autentisk italiensk smag med opmærksomhed og...pleje af kunder, som om de er en del af familien. Indretningen udviser moderne hyggelig atmosfære med blød belysning, og restauranten er tilsyneladende meget populær blandt mange kunder på en normal hverdag.
Efter at have haft en kosmopolitisk cocktail ($ 120) til at starte, bestilte vi vinsmagningsmenuen ($ 480 hver), og der var tre antipasto, det traditionelle første kursus i en formel italiensk middag. Den første var Vitello Tonnato, som ifølge manageren var en form for italiensk surf og torv, med tynde skiver kalvekød, overtrukket med en dejlig pasta tilberedt af tun, kapers og mayonnaise, med et par sicilianske kappebær på toppen. Kalvekød var smagfuldt, meget komplementær med hensyn til smag med pastaen, et rigtig godt ægteskab.
Den anden antipasto var MMM eller My Mamma's Meatballs. Dette er en familieopskrift fra kokken, med kødbollen lavet af en blanding af oksekød og svinekød, tilsat æg og derefter stuet i en dejlig tomatsaus med basilikum og ekstra jomfru olivenolie. Kødboller er møre, og blandingen af de to typer kød, der giver den rette balance i fedt og mager, meget flot på tekstur. Jeg fandt også tomatsausen meget lækker med intense tomatsmag og et dejligt strejf af basilikumduft. En anden stor skål.
Den tredje antipasto var Asparges Flan, der havde en dejlig smag, ikke var vegetabilsk, men med klare delikate aspargesnoter. Med en fløde sauce til at skabe en glat gane samt et stykke crunchy parmesanost på siden. Dejlig også.
Dernæst kom pastaen, og vi fik serveret Tagliatelle med sort trøffel, med den hjemmelavede tagliatelle tilberedt med hvid trøffelpasta, sjalottløg og smør, hvorefter vi havde en generøs mængde af barberet sort trøffel på toppen. Jeg kan godt lide tekliatellens struktur med den perfekte chewiness, blandet med upåklagelig mængde sauce. Jeg fandt altid restauranter, der kogte pastaen med for meget sauce, men Pirata fik det lige lige efter min mening. Den sorte trøffel tilføjede åbenlyst smag og præmieglæde for diners. Fadret fik mig til at undre sig over, hvordan de andre pasta smager, og fik mig til at være ivrig efter at komme igen og prøve dem.
Så var det secondi eller kødretten. Med et valg valgte vi den samlede italienske Seabass Mediterranean Style ($ 38 pr. Persontilskud). Fisken koges med middelhavs kartofler, Taggiasca oliven, cherrytomater, hvidvin og ekstra jomfru olivenolie. Servitrice hjalp os venligt med at fjerne knoglerne fra fisken før servering, med fiskekødet mørt og saftigt. Men jeg fandt, at det var kartoflerne, oliven og tomater, der var mere smagfulde, og absorberede essensen fra fisken under bageprocessen. Alt i alt en dejlig skål.
Til sideskålen hos secondi bestilte jeg de ristede nye kartofler, tilberedt med rosmarin, hvidløg og ekstra jomfru olivenolie. Du kan undre dig over, hvorfor jeg bestilte dette på trods af at secondi også havde kartofler. Den enkle grund var, at jeg overså og endte med at have for mange af dem. Kartoflerne smagte godt med urter og hvidløg tilføjede kompleksiteten til den enkle profil af de nye kartofler, og ærligt ville det være en bedre side for den anden secondi, en bøf, i stedet for fisken.
Der var to desserter, med den første Tiramisu, tilberedt i traditionel stil med kaffe, mascarpone og Marsala-vin. Ikke alt for sød, jeg kan godt lide, at andelen af mascarpone og marsala-vin balanserer sødme og bitterhed, med alkoholen ikke overvældende. Men stadig kunne det ikke sammenligne med nogle af de bedste Tiramisu, jeg havde smagt på andre restauranter i byen.
Den anden dessert var en Panna Cotta med hjemmelavet hindbærcoulis og frisk hindbær. Budding var silkeblød og rig. Bringebærcoulis har en interessant kontrast til surhedsgrad, så det giver en forfriskende, rensende virkning på ganen. En dejlig afslutning på måltidet, og vi nød alle opvasken.
Regningen var $ 1, 211 inklusive cocktail og flaskevand. I menuen med prøvesmagning synes jeg, den er meget høj i værdien, og den del, der også er passende til at fylde os op uden overdrevent indelukket. Tjenesterne er også ganske gode med personalet kom til at forklare hver skål, og generelt er de venlige og opmærksomme. Generelt føler jeg mig meget tilfreds med måltidet, og ikke underligt, at restauranten var så populær.Mere